17 Oct 14 |
![]() |
![]() |
“39 χρόνια και 125 αεροσκάφη,5 Μοίρες βομβαρδισμού,355.000 αποστολές και 440.000 ώρες στον αέρα,με βαρύ τίμημα την απώλεια 13 ιπταμένων.
Τεχνολογία αιχμής, για την εποχή του, με Head-Up Display, ολοκληρωμένο αδρανειακό σύστημα ναυτιλίας υψηλής ακρίβειας και τακτικό ηλεκτρονικό υπολογιστή που επέτρεπε την εκτέλεση βολών αέρος-εδάφους με πολύ μεγάλη ακρίβεια. Εξελιγμένο radar που έδινε τη δυνατότητα χαρτογράφησης, αποκάλυψης και προσβολής στόχου χωρίς να απαιτείται οπτική επαφή με αυτόν, ενώ παρείχε πληροφορίες παρακολούθησης και αποφυγής του ανάγλυφου του εδάφους.
Αξεπέραστη αυτονομία και μεγάλη ισχύς πυρός, δυνατότητα εναέριου ανεφοδιασμού και εκτέλεσης νυκτερινής ναυτιλίας χαμηλού ύψους και προσβολής στόχων. Τα εξαιρετικά πτητικά χαρακτηριστικά σε χαμηλό ύψος πτήσης, η στιβαρή – ανθεκτική κατασκευή και η ευκολία πρόσβασης στα υποσυστήματα του, το κατέστησαν ιδιαίτερα αγαπητό στους Τεχνικούς που το εξυπηρέτησαν και στους Ιπταμένους που το πέταξαν, αναδεικνύοντας το σε σημαντική δύναμη αποτροπής και διασφάλισης της εθνικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας.”
Με αυτά τα λόγια περιγράφεται το περιεχόμενο του μοναδικού για τα Ελληνικά δεδομένα φωτογραφικού λευκώματος-βιβλίου για το αεροσκάφος Α-7 Corsair.
Ευχαριστούμε την 336Μ που για μια ακόμη φορά μας εμπιστεύθηκε για τις ανάγκες τις έκδοσης τόσο για το δημιουργικό κομμάτι του λευκώματος όσο και για το φωτογραφικό. Η 336Μ τίμησε με αναμνηστικές πλακέτες όσα μέλη του συλλόγου μας εργάστηκαν τόσο για το λεύκωμα όσο και για την τελετή απόσυρσης των Α-7.